PRP (Paleted Rich Plasma)

PRP (Paleted Rich Plasma) på Gothia Kliniken

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och enkel injektionsbehandling mot exempelvis ärr, solskador, rynkor samt håravfall och tunnhårighet. Vid PRP-behandling prepareras kroppseget blod för att ta fram trombocyter och tillväxtfaktorer i ökad koncentration. Dessa injiceras och interagerar sedan i huden och leder bland annat till bildande av kollagen och hyaluronsyra.

Boka direkt hos Patrik 0737 – 88 30 7 eller via vårt online bokningssystem. bkpam2144988_bokadirektdermapeel


Vad är PRP?

PRP, står för Paleted Rich Plasma och är metod där trombocytrik plasma från patientens blod används för att stimulera återbildning av vävnad på ett naturligt sätt. En liten mängd blod tas från patienten. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug och tappas av med ett speciellt system. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen i behandlingsområdet. Där börjar de tillförda trombocyterna utsöndra tillväxtfaktorer som främjar regenerationsprocessen. På så sätt är det möjligt att med tiden reparera skador som uppstått genom stress eller miljöfaktorer på ett naturligt sätt. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen.

Varför PRP?

Studier har visat att PRP-metoden aktiverar nedbrytning av solskadade komponenter och stimulerar produktionen av kollagen och hyaluron- syra naturligt i kroppen. Resultatet är ökad hudelasticitet och förbättrad hudkvalité. PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxthormoner från patientens egna blod, utan några tillsatser, för att göra en positiv förändring av hud eller hår. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från patienten själv.

Fördelar med PRP

 • Enkel behandling som tar ungefär 45 minuter.
 • Enkel och fri från biverkningar.
 • 100% naturlig behandling.
 • Ej allergiframkallande

PRP för huden bidrar till

 • Slätare hy.
 • Jämnare pigment.
 • Mer lyster.
 • Reducering av ärr från exempelvis akne.
 • Påskyndad läkningsprocess.
 • Ökad produktion av kollagen
 • Att vävnaden föryngrar sig
 • Ökad hyaluronsyra produktion
 • Rekrytering av andra celler till det skadade området
 • Initierar vaskulär tillväxt
 • Förmår cellen att differentiera sig
 • Bildning av extracellulär matrix

Vilka områden kan behandlas?

 • Håravfall
 • Runt ögonen – Peri Orbital Rim
 • Kinderna
 • Hakan
 • Förtunnad hud på halsen
 • Käklinjen
 • Ovansidan på händerna
 • Urringningen
 • Andra områden på kroppen

Pris

PRP Hår Standard – 3900 kr / behandling gäller skalpen längst upp på huvudet. 3 rör plasma tas från dig.

PRP Hår Mini – 2 200kr / behandling av hårfäste. Denna behandling är för dig som bara vill behandla hårfästet framtill

PRP Ansikte standard – 3900 kr / behandling. Vi behandlar hela ansiktet för uppstramning och hudföryngring. Behandling avslutas med en ansiktsmask med aloe Vera.

PRP Ansikte mini – 2200 kr / behandling. Valfritt område i ansikte, runt ögon, runt mun, kinder, haka eller panna

PRP Hals – 3900kr / behandling. Området runt halsen behandlas med PRP för att strama upp och hudföryngra

PRP Dekolletage – 3900 kr / behandling. Vi behandlar området under nyckelbenen på bröstet för att strama upp och hudföryngra

PRP Händer – 3900 kr / behandling. Händerna behandlas med PRP för uppstramning och hudföryngring

Dermapen och PRP för huden – 4 900 kr / behandling. Vi behandlar din hud med 3 rör blodplasma och Dermapen. Gäller ansiktet, händer, dekolletage och halsen.

Behandling av ärr – 2900 kr kombination av PRP och Dermapen. Kombination av PRP och Dermapen används för att uppnå det bästa resultatet. Dermapen är en nålbehandling som skapar små punkteringar i huden som sätter igång kroppens läkningsfunktion för att bygga upp den punkterade huden. Samtidigt ökar PRP-behandling kollagenproduktionen och löser upp ärrvävnaden. Resultatet blir ett mindre djupt och synligt ärr.

Tre behandlingar med en månads mellanrum rekommenderas, följt av underhåll minst en gång om åren, helst två.

Att tänka på innan behandling

Behandlingstid är 30-60 minuter och hållbarheten 6-24 månader beroende av vilken typ av behandling du gör och om du gör en kur. Vid en hudbehandling är det viktigt att patienten undviker att äta kosttillskott som omega-3, blodförtunnande medicin som ex voltaren (diklofenak), ipren (ibuprofen), treo mm, kosttillskott med  mat med mycket omega-3 fetter, så som fisk, chiafrön och avokado. Undvik helst allt detta minst 3 dagar innan behandling. Omega-3 gör så att man lättare får blåmärken vilket i sig inte är skadligt, men det kan vara estetiskt jobbigt för patienten. Behandlingen passar alla hudtyper och är säker och effektiv, men behandlingen rår däremot inte på alla sorters rynkor. Innan behandlingen tas ett foto för att man lättare ska kunna följa upp och bedöma behandlingsresultatet. 16 ml blod tas från armen och samlas upp i särskilda sterila tuber som sedan centrifugeras för att skilja blodet från plasman. Plasman sugs upp i en spruta och ungefär 8 ml PRP används för föryngring av ansiktet. Detta injiceras under huden i pannan, runt ögonen, på kinderna, hakan och på ovansidan händerna. Behandlingen är relativt smärtfri.

Finns det några bieffekter?

Till de enklare bieffekterna hör: minimal svullnad, blåmärken och rodnader i 12- 24 timmar. En del patienter får huvudvärk. Till måttliga biverkningssymtom hör att patienten kan känna sig svimfärdig och ha ett blåmärke på armen efter nålen i två till tre dagar. Alla är inte lämpliga för att undergå behandling. Personer med hudsjukdomar (SLE, Porfyri, allergi), cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis ska inte undergå behandling med PRP.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Resultaten är synliga efter tre veckor och förbättras gradvis under de påföljande månaderna med synbar förbättring av hudens struktur och ton. Kosmetiska behandlingar och ljusterapi kan ytterligare förbättra resultatet. Tre behandlingar med en månads mellanrum rekommenderas, följt av underhåll minst en gång om åren, helst två.

 

Boka Tid