Botox

Botox / Azzalure behandlingar i Göteborg

Injektioner Botox och Azzalur (Botulinumtoxin typ A)

Botox är en enkel och säker behandling för att bli av med rynkor i tex. Panna, Glabella (argrynkor), kråksparkar kring ögonen mm. Botulinumtoxin gör att muskeln det injiceras i slappnar av och själva sammandragningen av muskeln minskar, vilket leder till att huden blir slätare och mjukare i området.

Boka behandlingar direkt på 0737 – 88 30 71 eller via vårt onlinesystem.

Frågor & Svar

Är Botox säkert?

Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som använts i många år sedan början av 80 talet. Neurotoxin är en av de vanligaste och säkraste estetiska behandlingar man kan utföra, så länge det utförs korrekt av en erfaren behandlare. Det används ofta av kosmetiska skäl, men det hjälper också till att lindra en rad andra hälsoproblem som exempelvis hyperhydros (överdriven svettning), tandgnissling och kronisk migrän. Vi använder oss av Azzalure från Galderma. Detta fabrikat har mycket forskning bakom sig och är väl beprövat.

Vad är Botox (Botulinumtoxin typ A)?

Botox och Azzalur är injektionsprodukter bestående av ett muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna under huden. Mycket av rynkorna uppkommer av att ansiktsmuskulaturen drar ihop huden så att det bildas veck och rynkor. I musklerna verkar Botox genom att blockera nervimpulserna till de områden som injicerats. Genom att få dessa muskler att slappna av så kan rynkorna slätas ut. Injektioner utförs ej på ammande och gravida.

Vilka risker och biverkningar associeras med Botox?

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom en vecka. I sällsynta fall kan andra ofarliga biverkningar uppstå så som tyngdkänsla över pannan och ögon uppstå. Dessa avtar efter en kort tid. Om Botox inte injiceras korrekt eller om eftervården inte sköts enligt rekommendation kan det oavsiktligt sprida sig till andra muskler i ditt ansikte och orsaka exempelvis hängiga ögonlock.

Kan alla behandlas med Botox?

Gravida och ammande behandlas inte. Patienter under 18 år behandlas ej. Personer med vissa muskelsjukdomar som ALS, Myastena Gravis och liknade sjukdomar kan inte heller behandlas eller om du har någon känd allergi mot Botox eller något av beståndsämnena i Botox.

Vad behandlas med Botox?

Vanligaste behandlingarna med Botox är övre delen av ansiktet, rynkor och veck i pannan, argrynkor, kråksparkar och även ögonbrynslyft som ger en öppnare blick. Man kan också behandla käkmuskeln vid tandpressning/huvudvärk. Besvärande svettningar i armhålor kan man bli av med med hjälp av Botox och även vissa rynkor och linjer på halsen. På Gothia Kliniken utförs all behandling med injektioner av erfarna och utbildade sjuksköterskor som är certifierade för behandlingar av Botox.

När ser man effekt och hur länge håller Botox?

Direkt efter behandlingen syns det ingenting, vissa kan uppleva en viss rodnad. Vissa märker av lite effekt redan efter 2 -3 dagar. Men oftast kommer effekten smygande och efter en vecka börjar man se resultat och det tar oftast upp till 2 veckor innan man fått full effekt. Man ska därför inte vara orolig om effekten på ett område av ansiktet kickar in snabbare än på andra områden, musklerna i ansiktet är aldrig lika kraftiga, detta jämnar ut sig efter ca 2 veckor. Effekten av Botoxen varar i ca 3 – 4 månader.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen med Botox?

Du kan återgå till dina vanliga sysslor efter behandlingen och det går bra att köra bil. Du ska undvika att massera eller trycka på området efter behandlingen då det kan göra att Botox sprider sig till närliggande muskler som då påverkas under en tid framöver. Kraftig träning, värme som tex direkt solljus, varmdusch eller bastu samt flygning ska undvikas första dygnet.

Priser för Botox /Azzalur

 • Botox / Azzalur – 1 område – 2200 kr
 • Botox / Azzalur – 2 områden – 3500 kr
 • Botox / Azzalur – 3 områden – 4000 kr
 • Botox / Azzalur – behandling av migrän – 4500 kr
 • Botox / Azzalur – behandling av armsvett – 4500 kr
 • Botox / Azzalur – reducering av hängande mungipor – 1500 kr
  Vi behandlar muskeln under mungipan. Detta får mungipan att åka upp lite mer och formas till en gladare mun.
 • Botox / Azzalur – rynkreducering kring mun (rökrynkor) – 1500 kr
  Med behandling av muskeln kring munnen så får man en reducering av de små rynkorna kring munnen, även kallat rökrynkor.
 • Botox / Azzalur – behandling av tandgnissel – 3500 kr
  Har du problem med att du gnisslar tänder på nätterna. Med en enkel behandling av massetermuskeln så får du denna muskeln att slappna av och ditt tandgnissel avtar. Priset är ett frånpris
 • Botox / Azzalur – behandling hals (platysmaband) – 4000 kr
  Platysman är en tunn muskel som ligger som en platta ytligt på halsen. Den drar ansiktshuden neråt. Ibland kan mer eller mindre grova ”platysmaband” löpa vertikalt längs halsen och verka estetiskt störande i sig. Dämpning av aktiviteten minskar  den nedåtdragande kraften varför även käklinjen kan lyftas och bli bättre definierad, mungipor kan lyftas och ett generellt lyft av nedre ansiktshuden uppkommer. Priset är ett frånpris
 • Konsultation – Gratis

Påfyllning och korrigering av Botox ingår i priset men måste då göras efter två veckor och inom max 3 veckor efter behandlingen.

fillers

Boka tid för Botox

Har du några frågor kring våra injektionsbehandlingar? Vår legitimerade personal har en lång erfarenhet kring fillers och Botox. Vi svarar gärna på dina frågor eller bokar en tid för behandling med fillers direktnummer 0737 – 88 30 71.

Vi utför även hembesök för tex event och ”Botoxpartyn” då med minst 4 deltagare. För mer info ring 0737 – 88 30 71

Bli VIP-Kund och få fina rabatter på Trådlyft och Injektionsbehandlingar hos Patrik

Klicka här

Boka Tid