Kärlborttagning med injektion

Kärlborttagning på Gothia Kliniken, bli av med ytliga ådernät s:k spindlar.

Kärlborttagning utförs med en skonsam metod som utförs med mikroteknik och med Aethoxyskleros. Behandlingen kallas även för sklerorisering.

Boka din konsultation med kärlborttagning direkt via vårt onlinebokningssystem.

bkpam2144988_bokadirektdermapeel


Kärlborttagning med injektion Aethoxyskleros

Ytliga blodkärl och ådernät finns i hudens yttersta lager och är vanligt förekommande på benen. Färgen på kärlen varierar mellan rödaktigt och blårött. Många upplever dessa kärl på benen som kosmetiskt besvärande. De flesta utvidgade kärl går att behandla med Aethoxysklerol, ett läkemedel som gör att kärlens väggar klibbar ihop och därmed successivt bleknar av. Denna blekningsprocess kan ta upp till tre månader. Oftast behövs det göras upp till tre behandlingar för att nå bästa resultat.

Hur går kärlborttagning med Aethoxyskleros till?

Behandlingen är en skonsam metod som görs med mikroteknik. En mycket tunn och fin nål används vid behandlingen där läkemedlet Aethoxysklerol injiceras direkt i kärlet. Aethoxysklerol har en lokalbedövande effekt men en kortvarig sveda kan upplevas vid själva injektionen. Omedelbart efter behandlingen blir det behandlade området rodnat och det kan uppkomma vis sveda som kvarstår någon timme. Vanligtvis behöver behandlingen upprepas två till tre gånger med 6-8 veckors intervall. Ibland kan ytliga blodkärl förekomma samtidigt med djupare liggande åderbråck. Vid behandling av åderbråck rekommenderas andra behandlingsmetoder som t. ex kirurgi. Aethoxysklerol är ett läkemedel som har använts världen över i många år. Biverkningar efter behandling är mycket sällsynta. Dock kan klåda, sveda, värk och svullnader förekomma. Det uppkommer i stort sett alltid blåmärken vid behandlingar.

Pris kärlborttagning

  • Aethoxyskleros 2 ml – 2150 kr

 

Att tänka på efter Behandlingen

De behandlade kärlen kan bli mer framträdande till en början och få en blåaktig eller gulbrun färgton som successivt bleknar. Orsaken till en ökad färgton på kärlen efter behandling beror på att blodet i kärlen omvandlas till hemosiderin. Hemosiderin absorberas sedan långsamt av kroppen så att kärlen successivt bleknar. Rodnad på huden samt klåda i anslutning till injektionsstället kan förekomma de närmaste dagarna efter en behandling. Du kan röra på dig som vanligt efter behandlingen men bör inte utöva kraftigare fysisk aktivet första veckan efter en behandling. Resultatet förbättras vid kompression av det behandlade området. Därför rekommenderas det att stödstrumpa alternativt stödstrumpbyxa används en vecka efter behandling. Vid enstaka tillfällen, färre än 5%, uppstår en brunaktig pigmentering av huden i anslutning till injektionsstället. Denna pigmentering beror på att det kvarliggande blodet har färgats in i vävnaden och s.k hemosiderininlagring har uppstått. Pigmenteringen försvinner av sig självt och vanligtvis tar processen mellan 6 månader till 1 år allt i takt med att hudens celler byts ut på naturlig väg. Försiktighet med att sola benen rekommenderas så länge det behandlade området är under läkning. Utsätt aldrig det behandlade området för direkt solljus de närmaste 2 veckorna efter en behandling.


Bli VIP-Kund och få fina rabatter på Kärlborttagning med Aethoxyskleros, Trådlyft och Injektioner med Fillers/Botox

Klicka här

 

Kundrecensioner

Emelie Ö.

Johanna är jätteduktig och man kan verkligen slappna av. Så man får en avslappnade stund och bara vara.

Betyg: 5

Åsa K.

Gjorde en tandblekning hos Johanna. Hon har ett helhetstänk kring sina kunder, inlyssnande, professionell och noggrann. Jag somnade under behandlingen. Högsta betyg m a o!

Betyg: 5

Manijeh P.

Väldigt avslappnade jätte fint känsla lugnt

Betyg: 5

Maria S.

Johanna en sådan stjärna på hudvård och omhändertagande! Går alltid därifrån väldigt nöjd.

Betyg: 5

Boka Tid