BioFiller – Plasma Gel

BioFiller Plasma Gel på Gothia Kliniken,  kroppsegna trombocyter och tillväxtfaktorer för volym och hudföryngring.

BioFiller PPP (PPP – Platelet Poor Plasma) är det senaste inom fillers. En helt naturlig filler som utvinns ur din egna plasma från ditt egna blod. I en säker process omvandlas blodet till BioFiller. BioFiller har samma egenskaper som en vanlig syntetisk filler men utan risk för allergiska reaktioner. BioFiller kan utföras på samma områden såsom tunna linjer, ansiktsveck och läppar samt vid förlorad volym, såsom i kinder eller haka.

Boka direkt via vårt online bokningssystem.

bkpam2144988_bokadirektdermapeel


Vad är BioFiller Plasma Gel?

Restprodukten vid framställning av PRP kallas PPP, Platelet Poor Plasma. PPP kan i en enkel process omvandlas till BioFiller, dvs en filler som är framställd av patientens eget blod och som har samma eller bättre hållbarhet och egenskaper än konventionella syntetiska fillers och utan risk för allergiska reaktioner. Till skillnad från vanliga fillerns fuktgivande egenskaper har BioFiller en mer djupgående verkan på huden då den stimulerar stamcellerna, vilket innebär att hudens vävnad repareras och huden får en kraftfull föryngring inifrån. Behandlingen kan med fördel kombineras med PRF för ytterligare ökad lyster och hudkvalité. BioFiller passar även för gravida- eller ammande kvinnor och för dig som vill använda naturliga material för skönhetsbehandling.

Vilka är fördelarna med BioFiller?

BioFiller framställs från ditt eget blod så det är ingen risk för allergier och riskfritt för dig som är gravid eller ammar. Plasma BioFiller injiceras på samma sätt som syntetiska fillers och kan kombineras med PRP eller PRF för förbättrad hudkvalité och lyster. Hållbarheten är likvärdig med syntetiska fillers

Vilka områden kan jag behandla med BioFiller?

Precis som med en filler så kan du behandla volymförluster med BioFiller och det funkar i kroppens alla områden. Man kan även kombinera med PRP eller PRF för att få en hudföryngring på vissa områden. Några av de vanligaste områdena att behandla är tear trough, kindben, hakan, nasolabialveck, läppar, näsa, bekymmersrynkor, men man kan även ge volym i bröst, rumpa mm.

Vilka bieffekter finns med BioFiller?

Rodnad och lätt svullnad kan uppstå och varar ca 12-24 timmar.

Vad ska jag tänka på före behandlingen med BioFiller?

 • Drick ordentlig med vatten innan behandlingen
 • Kom gärna osminkad.
 • Undvik alkohol dagen innan och efter
 • Ingen pågående herpesinfektion eller utslag kring injektionsområdet. Ingen feber eller annan pågående infektion.
 • Inga blodförtunnande läkemedel (Ipren, Waran, Heparin, Eliquis, Trombyl, Efien, Plavix, Magnecyl, Albyl, Aspirin, Bamyl, Treo m.fl.) 2 dagar före och 2 dagar efter behandling för att undvika blödning och blåmärken.
 • Inga NSAID-preparat (inflammationsdämpande och febernedsättande preparat som t.ex. Waran, Heparin, Naproxen, Voltaren, Bamyl, Treo, Aspirin, Ipren, Ibuprofen, Iprensa, Nurofen, Magnecyl, Pronaxen, Ipaflex, Artrox m.fl) 1-2 dagar före och 3 dagar efter behandlingen, eftersom det ökar risken för blödning.
 • Undvik Ginkgo Biloba, Ginseng, vitamin C, vitamin E, Omega 3

Hur går en behandling till med BioFiller?

Behandlingen börjar med en kostnadsfri konsultation. Efter detta kommer vi att sticka och ta ett eller flera rör med blod (som vid ett vanligt blodprov). Rören kommer sedan att centrifugeras i en viss hastighet och tid. I nästa moment har de röda blodkropparna delat sig från den vita genomskinliga blodplasman som är rik på blodplättar (trombocyter). Ur detta tas plasman PPP och PRP från olika lager i röret. Den delen som kallas PPP (Platelet Poor Plasma) placeras sedan i en maskin som värmer plasman till en gelé. Till detta kan det sedan tillsättas PRP eller PRF för att ge ytterligare ökad lyster och hudkvalité vid en behandling.

När ska jag undvika en behandling med BioFiller?

Personer med SLE, porfyri, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller sepsis bör inte behandlas, cantrombocytopeni, hudsjukdomar, SLE, instabil diabetes, använder steroider eller blodförtunnande medicin.

Vad ska jag tänka på efter en behandling med BioFiller?

Använd ingen makeup på det behandlade området den dagen du behandlats. Undvik bastu, bad, intensiv fysisk aktivitet, alkohol, annan ansiktsbehandling och massage av det behandlade området i 24 timmar efter din behandling.

Hur lång tid tar en BioFiller behandling och hur länge håller resultatet?

Behandlingstiden är ca 60 – 90 minuter. Att tänka på är att BioFiller bryts likt syntetiska fillers ner av kroppen. Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuellt och ibland kan BioFillern brytas ned snabbare av din kropp. Vanligtvis är effekten längre när det gäller rynkor och volym på ansiktet medans vid läppförstoring kan det gå ur snabbare. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen. Därför behövs ca 2-3 behandlingar med 2 – 4 veckors mellanrum för ett resultat som håller längre. Hållbarheten efter 2-3 behandlingar är ca 9-15 månader.

Hur stor mängd BioFiller behövs?

Mängden BioFiller som behövs är ungefär samma som för en vanlig fillersbehandling volymmässigt. Som exempel går det åt ca 1 ml BioFiller för att göra en läppförstoring ungefär samma som vid en vanlig fillersbehandling. Övriga områden är helt beroende på hur mycket volym som behöver byggas eller hur djup en rynka är. Det viktiga är att för att behålla volymen så behövs det ca 2-3 behandlingar med 2 – 4 veckors mellanrum.

Varför kombinera BioFiller med PRP eller PRF?

Genom att kombinera PRP eller PRF med BioFiller stimuleras produktionen av kollagen och hyaluronsyra naturligt i kroppen. Efter några månader har bio-fillern absorberats i kroppen och under tiden har PRF/PRP kunnat göra sitt jobb med att läka och bygga upp vävnad och kollagen och elastin har bildats. Resultatet blir en ökad hudelasticitet och förbättrad hudkvalité. Det behövs som regel 2-3 behandlingar med 4 veckors mellanrum. PRF kan naturligtvis också kombineras med konventionella syntetiska fillers.

Biofiller med PRP eller PRF för huden bidrar till?

 • Volymökning
 • Slätare hy
 • Jämnare pigment
 • Mer lyster
 • Reducering av ärr från exempelvis akne
 • Påskyndad läkningsprocess
 • Ökad produktion av kollagen
 • Att vävnaden föryngrar sig
 • Ökad hyaluronsyra produktion
 • Rekrytering av andra celler till det skadade området
 • Initierar vaskulär tillväxt
 • Förmår cellen att differentiera sig
 • Bildning av extracellulär matrix

Pris BioFiller

 • 1 -2 ml 3000 kr
 • 3 -4 ml 5000 kr
 • Kur 3 behandlingar 1 – 2 ml, 6000 kr
 • BioFiller med PRF + 500 kr

Två till tre behandlingar BioFiller med 2 – 4v mellanrum rekommenderas

 


Bli VIP-Kund och få fina rabatter på Biofiller, PRP/PRF, Trådlyft och Injektionsbehandlingar

Klicka här

Boka Tid